Termeni și condiții

ELEMENTE DEFINITORII

 

Termenii și condițiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri și servicii de către Vânzător prin intermediul magazinului virtual www.aramisfeeling.ro către Cumpărător și pot suferi actualizări, ultima variantă fiind disponibilă în această pagină a site-ului. 

 

Semnificația termenilor:

Cumpărător – persoana fizică sau juridică și orice altă entitate juridică ce emite o Comandă.

Vânzător – www.aramisfeeling.ro prin societatea ARAMIS FEELING SRL, cu sediul în Baia Mare, str. Speranței, nr. 3, jud. Maramureș, înmatriculată la Registrul Comerțului Maramureș nr. J24/224/1995, cod unic de înregistrare RO7437437.

Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului.

Comandă – un document electronic care intervine sub formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Serviciile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și Servicii și să facă plata acestora.

Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător (prin emiterea unei facturi proforme și încasarea avansului).

Drepturi de proprietate Intelectuală – toate drepturile materiale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în Comandă.

 

Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ, pot diferi față de produsul vândut și pot arăta accesorii ce nu sunt incluse în pachetul standard al produsului. Toate fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Fotografiile ambalajelor pot diferi în realitate față de cele din pozele de pe acest site. Designul, culorile, formele pot diferi în realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice și caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă și nu constituie obligativitate contractuală. Toate prezentările nu obligă vânzătorul în niciun fel față de client. Înainte de a achiziționa un produs cereți informații de actualitate și exacte despre produs, ignorând ceea ce este descris și prezentat în site.

 

DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul  www.aramisfeling.ro, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile. Comanda va fi compusă din următoarele documente, în ordinea importanței:

Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale
Specificațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul)

 

Termeni și condiții

Dacă Vânzătorul confirmă comanda, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intră în vigoare la confirmarea Comenzii de către Vânzător. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia.

 

EXTINDEREA OBLIGAȚIILOR VÂNZĂTORULUI

Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile și Serviciile care îndeplinesc cerințele, nevoile și specificațiile Cumpărătorului;
Informațiile prezentate pe site-urile vânzătorului, au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerența structurii informației, descrierile produselor pot fi incomplete însă vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat;
Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interacțiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele menționate la secțiunea “contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, păreri sau adresări ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.
Vânzătorul nu își asumă răspunderea pentru erorile comise la introducerea prețurilor, prin urmare are dreptul de a le modifica sau de a șterge produsul. Produsele comandate de client la preț necorespunzător nu vor fi livrate iar comanda va fi anulată.
FACTURARE – PLĂȚI

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

 

RISCURI ȘI RESPONSABILITĂȚI

 

Livrare

Vânzătorul se obligă să expedieze Bunurile și Serviciile în sistem de livrări directe sau prin curierat rapid. Vânzătorul poate refuza livrarea Bunurilor și Serviciilor printr-un curier ales de Cumpărător dar este obligat să anunțe Cumpărătorul motivele care au dus la această decizie.

 

Transport – Ambalare

În afară de cazul în care este agreat de Vânzător și Cumpărător diferit, Vânzătorul se descarcă de riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile și Serviciile în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care Vânzătorul colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

 

ACCEPTARE

Acceptarea va fi făcută atunci când Bunurile și Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în Comandă. În cazul în care Cumpărătorul descoperă că Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificațiilor tehnice, atunci Vânzătorul va aduce la conformitate Produsele și Serviciile.

Conform Ordonanței de Urgență Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative:

Înainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând cu ziua în care intră în posesia fizică a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.

 

RAMBURSAREA SUMEI ACHITATE

Vânzătorul va rambursa contravaloarea produsului în maximum 14 (paisprezece) zile de la data informării Vânzătorului de către Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.

Vânzătorul va putea amâna rambursarea contravalorii produsului până la primirea produsului vândut sau până la primirea unei dovezi conform căreia acesta a fost expediat, în cazul în care Vânzătorul nu s-a oferit să recupereze el însuși produsul (se va lua data cea mai recentă).

 

GARANȚII

Toate produsele comercializate de către site-ul  www.aramisfeeling.ro beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare.

Lipsa certificatului de garanție al produsului trebuie semnalată în maxim 48 ore de la recepția mărfii pe adresa hello@aramisfeeling.ro. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.

 

TRANSFERUL PROPRIETĂȚII

Proprietatea asupra Bunurilor și Serviciilor va fi transferată la momentul efectuării plății din partea Cumpărătorului în locația indicată în comandă (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

 

RĂSPUNDERE

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea produselor.

Vânzătorul va fi răspunzător în cazul în care sub-contractanții și/sau partenerii săi de orice fel implicați în executarea Comenzii nu îndeplinesc oricare din obligațiile contractuale.

 

CESIONAREA ȘI SUBCONTRACTAREA

Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

 

TERMENE

În cazul în care nu pot fi respectate termenele de livrare și/sau pornire a Comenzii, Vânzătorul este obligat să anunțe Cumpărătorul de termenul estimat de finalizare a livrării.

În cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta încadrându-se în termen de 15 zile lucrătoare.

 

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ȘI INDUSTRIALĂ

Produsele Aramis Feeling și întreg materialul de prezentare a acestora site (text, poze, logo, elemente de grafică web, simboluri, scripturi, programe și alte date) aparține societății Aramis Feeling SRL, fiind protejate de legislația românească privind protecția drepturilor de autor, protecția drepturilor de proprietatea intelectuală și industrială. Orice drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv drepturi de autor și drepturi de creație aparțin societății Aramis Feeling SRL. Folosirea sau modificarea materialelor de prezentare sau a oricăror informații și materiale în legătură cu acestea fără acordul scris al societății Aramis Feeling SRL nu este permisă și se pedepsește conform legilor în vigoare.

Orice altă utilizare a materialelor de prezentare a produselor  Aramis Feeling SRL inclusiv reproducerea în alte scopuri decât cel personal, non-comercial, modificarea, distribuirea sau republicarea, fără acordul prealabil, în scris, din partea proprietarilor, este strict interzisă.

 

FORȚĂ MAJORĂ

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților, care nu poate fi evitat și este declarat de instituțiile abilitate.

 

LEGEA APLICABILĂ – JURISDICȚIA

Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între organizator și participanții la campanie se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente.

 

PREVEDERI FINALE

Părțile în contract vor fi considerate contractanți independenți și nici uneia din părți nu i se acordă dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligație pe seama sau în dauna celeilalte. Termenii și condițiile din acest contract înlocuiesc alte înțelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Părțile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract și nu pot fi modificate sau schimbate pe perioada derulării unei Comenzi.

Success Callout

This is a success callout.